Składniki:
- 40 dag piersi indyka
- 20 dag mrożonego groszku
- 20 dag pieczarek
- 400 ml mleka kokosowego
- 4 łyżeczki curry
- 2 cebule
- 1/2 szklanki esencjonalnego bulionu z kurczaka
- 2 ząbki czosnku
- łyżka mąki ziemniaczanej
- 6 łyżek oleju
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Mięso natrzyj połową curry. W garnku rozgrzej połowę oleju, obsmaż mięso, przełóż na talerz.
- Do garnka wlej resztę oleju, dodaj posiekaną cebulę, rozgnieciony czosnek i szybko przesmaż. Wrzuć pokrojone pieczarki i smaż 3 minuty. Dołóż mięso, wlej mleko kokosowe z 1/2 bulionu i resztą curry. Przykryj i duś 10 minut na średnim ogniu.
- Następnie wsyp groszek i duś 15 minut. Mąkę wymieszaj w reszcie bulionu i wlej do garnka. Zagotuj, dopraw solą i sporą ilością pieprzu.