Grzyby z papryką w bulionie

Bulion możesz przygotować z kostki
/ 17.09.2013 06:17
DRUKUJ PRZEPIS
Grzyby z papryką w bulionie Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 45 min
Ilość kalorii: 260 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 50 dag grzybów (gąski, podgrzybki, kurki)
  • duża cebula
  • duża czerwona papryka
  • 5 dag masła
  • łyżka mąki
  • szklanka bulionu grzybowego lub warzywnego
  • łyżka soku z cytryny
  • kminek mielony
  • listek laurowy
  • sól
  • pieprz
  • posiekany koperek
Przygotowanie:
  1. Warzywa obierz i opłucz. Paprykę pokrój w paseczki, cebulę w plasterki. Na maśle przesmaż warzywa, dodaj oczyszczone i pokrojone grzyby. Oprósz solą, pieprzem, kminkiem. Dodaj sok z cytryny i listek laurowy.  
  2. Duś razem 15 min, co jakiś czas mieszając. Bulion wymieszaj z mąką. Wlej do grzybów, zagotuj. Posyp koperkiem. Podawaj z pieczywem.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA