Polędwiczki grillowane z serem pleśniowym - przepis składniki i przygotowanie

Ser pleśniowy możesz również zastąpić serem żółtym lub fetą.
Weronika Kwaśniak / 21.05.2014 11:13
DRUKUJ PRZEPIS
Polędwiczki grillowane z serem pleśniowym - przepis składniki i przygotowanie fot. Adobe Stock
Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 2 średniej wielkości polędwiczki wieprzowe
  • 6 łyżek oleju
  • kieliszek czerwonego wytrawnego wina
  • 2 ząbki drobno posiekanego czosnku
  • łyżeczka grubo mielonego czarnego pieprzu
  • sól
  • pieprz
  • 10 dag sera z niebieską pleśnią
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na polędwiczki grillowane z serem pleśniowym!

  1. Przygotuj marynatę: wymieszaj olej z winem, czosnkiem i pieprzem.
  2. Mięso natrzyj solą i grubo mielonym pieprzem, zalej marynatą i odstaw do lodówki na przynajmniej 8 godzin.
  3. Długim wąskim nożem natnij "kieszonkę" w polędwicy (uważając, aby nie przeciąć jej do końca).
  4. Faszeruj mięso słupkami sera, ciasno je upychając.
  5. Grilluj po kilka minut z każdej strony, smarując marynatą i obracając je.

Sprawdź inne przepisy na dania z grilla:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA