Przepisy Magdy Gessler - grillowane kotleciki jagnięce z granatem

Zapomnieliśmy o polskiej jagnięcinie, a przecież dobrze przyrządzona potrafi być genialna. Marzę o niej zawsze, gdy jestem bardzo głodna. Kotleciki jagnięce, są mięsem delikatnym i jako takie nie wymagają zbyt wielu zabiegów.
/ 29.05.2013 03:51
DRUKUJ PRZEPIS
Czas wykonania: 20 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2-3 kotleciki jagnięce 2 cm grubości na osobę
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • sól, pieprz
  • granat
Przygotowanie:
  1. W moździerzu utrzyj sól z, pieprzem i łyżką soku z granatów. Natrzyj kotlety jagnięce z obu stron. Zostaw  na 10 minut.
  2. Grilluj po 2-3 minuty z każdej strony.
  3. Kotlety jagnięce podawaj z ziarenkami granatu i gruzińskim winem.

Magda Gessler jest restauratorką
i redaktor naczelną serwisu Smaki Życia.pl

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA