Grillowane filety z kurczaka z gruszkami i serem oscypek

Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksować blenderem i doprawić do smaku. Każdą pierś z kurczaka natrzeć ulubioną mieszanką ziół oraz przypraw i opiec na grillu. Soczystego kurczaka pokroić w paski i w misce połączyć z sałatami, gruszką i oscypkiem.
/ 29.05.2013 13:05

Składniki

  • 4 piersi z kurczaka
  • 4 marynowane gruszki w syropie pokrojone w cząstki
  • 100 g tartego sera oscypek
  • 1 opakowanie mieszanki sałat Fit&Easy Weekend

Sos:

  • 100 ml oliwy z oliwek BORGES
  • pęczek natki pietruszki
  • 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżka miodu
  • Sok z cytryny do smaku
  • ½ łyżeczki chili pieprz cayenne
  • Sól, grubo mielony czarny pieprz do smaku

Grillowane filety z kurczaka z gruszkami i serem oscypek

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksować blenderem i doprawić do smaku. Każdą pierś z kurczaka natrzeć ulubioną mieszanką ziół oraz przypraw i opiec na grillu. Soczystego kurczaka pokroić w paski i w misce połączyć z sałatami, gruszką i oscypkiem. Przed podaniem polać przygotowanym wcześniej sosem.


SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)