Grillowana pierś z kurczaka z pesto - przepis składniki i przygotowanie

Zaskocz swoich znajomych!
Weronika Kwaśniak / 05.05.2016 07:02
DRUKUJ PRZEPIS
Grillowana pierś z kurczaka z pesto - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • sól
  • pieprz

Na pesto:

  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka bazylii
  • 10 ml oliwy
  • 5 dag orzeszków piniowych
Przygotowanie:

Zobacz przepis na grillowaną pierś z kurczaka z pesto!

  1. Bazylię umyj, osusz i drobno posiekaj razem z obranym czosnkiem.
  2. Orzeszki piniowe podsmaż na suchej patelni.
  3. Wszystko przełóż do malaksera, rozdrobnij i wymieszaj razem z oliwą.
  4. Piersi z kurczaka umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki.
  5. Natrzyj z obu stron solą i pieprzem.
  6. Następnie wymieszaj z pesto.
  7. Odstaw na 30 minut do lodówki.
  8. Piecz na rozgrzanym grillu 5-10 minut, od czasu do czasu obracając.
  9. Przed podaniem udekoruj świeżymi listkami bazylii.

Zobacz więcej przepisów na grilla:

Sałatka z serem feta - przepis video
Ryby z grilla - przepis
Szaszłyki bałkańskie z grilla - przepis
Karkówka w piwie - przepis
Cevapcici - przepis na grilla

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA