400 g wołowiny, 2 łyżki stołowe sosu sojowego, 1 łyżka stołowa sosu ostrygowego, 1 duży kawałek korzenia imbiru, 4 ząbki czosnku, pieprz, kilka łodyżek kolendry, odrobina oleju
Mięso pokroić w 1-centymetrową kostkę. Doprawić sosem sojowym, sosem ostrygowym, startym korzeniem imbiru i pieprzem. Marynować co najmniej 30 minut.
Tuż przed podaniem naoliwić delikatnie patelnię i zeszklić na niej zmiażdżone ząbki czosnku. Kiedy czosnek się przyrumieni i zacznie ładnie pachnąć, dodać mięso i smażyć je na bardzo mocnym ogniu około 15 sekund, ciągle mieszając.
Mięso nie powinno być dobrze wysmażone, tylko odrobinę krwiste. Udekorować kilkoma łodyżkami kolendry.
Zobacz także: Tabela temperatury i czasu pieczenia mięs