Czy wiesz jak zrobić befsztyk po angielsku?

wołowina grillowana
To pyszne i zdrowe danie zawiera jedynie 269 kcal. Przyrządzisz je w niecałe 25 min.
/ 19.07.2010 19:28
wołowina grillowana

Składniki: 2 befsztyki z polędwicy wołowej (30-40 dag), 1 cebula, 2 łyżki oliwy, sól, świeżo zmielony pieprz.

Dokładnie osuszone mięso rozgnieść dłonią (nie zbijać) i oprószyć pieprzem. Cebulę pokroić w krążki, usmażyć na 1 łyżce oliwy, posolić, przełożyć na talerz i trzymać w cieple.

Mięso włożyć na mocno rozgrzaną pozostałą oliwę i smażyć po 3-5 minut z każdej strony.

Przed podaniem posolić i przykryć usmażoną cebulą. Podawać z zieloną sałatą przyprawioną sosem winegret i z pieczywem.

Zobacz także: Jak smażyć steki?

Redakcja poleca

REKLAMA