Czy wiesz jak przygotować filety z morszczuka z grilla?

Niewiele osób wie, że jednym ze składników sosu Worcester jest anchois.
Tym razem doradzamy jak na grillu przygotować morszczuka. Poniżej ciekawy sposób na jego przyrządzenie.
/ 28.07.2010 19:50
Niewiele osób wie, że jednym ze składników sosu Worcester jest anchois.

Składniki: 4 filety z morszczuka, sól, biały pieprz, sos Worcester, 3 cytryny, 2 łyżki masła.

Filety umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, pokropić sosem Worcester.

Piec z każdej strony 3 minuty. Cytryny obrać, miąższ pokroić w kostkę.

Masło rozgrzać, włożyć do niego kostki cytryny, wymieszać i wyjąć z patelnie, rozłożyć na filetach.

Zobacz także: Robimy niepowtarzalne brytyjskie sosy

Redakcja poleca

REKLAMA