Biała kiełbasa z grilla

Po upieczeniu jest pyszniejsza od zwykłej kiełbasy!
/ 09.06.2010 08:53
Składniki:
- 8 białych kiełbasek
- 3 łyżki marynowanego zielonego pieprzu
- szklanka bulionu (z kostki)
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- szklanka czerwonego wytrawnego wina

Sposób wykonania:

1. Do wrzącego bulionu wrzucić pieprz i gotować, aż będzie miękki. Pod koniec gotowania dodać posiekany czosnek i plastry cebuli. Na koniec wlać wino i odstawić marynatę do ostygnięcia.

2. Kiełbaski zalać marynatą i wstawić do lodówki na noc.

3.  Każdą kiełbaskę zawinąć w folię, dodając parę ziaren pieprzu, trochę czosnku i cebuli, skropić marynatą.

4. Grillować w wysokiej temperaturze 10 minut. Podawać z sosem przygotowanym ze zmiksowanej marynaty ze szklanką śmietany.

Przepisy na potrawy z grilla - forum >>

Redakcja poleca

REKLAMA