Koktajl ze szpinaku i mango - przepis Ani Starmach

Ze szpinaku, mango, bazylii i mięty! Wiosenna bomba witaminowa!
Weronika Kwaśniak / 24.03.2015 09:53
DRUKUJ PRZEPIS
Koktajl ze szpinaku i mango - przepis Ani Starmach fot. Fotolia
Liczba porcji: 2
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 małe, dojrzałe mango
  • 150 ml wody
  • 1 garść liści szpinaku
  • 1 łyżka świeżej bazylii
  • 1 łyżka świeżej mięty
Przygotowanie:

Zobacz przepis Ani Starmach na koktajl ze szpinaku i mango!

  1. Mango obierz ze skórki i usuń pestkę.
  2. Szpinak umyj, odetnij zgrubiałe końce.
  3. Umieść szpinak razem z mango w blenderze, dodaj listki bazylii i mięty oraz wodę.
  4. Zmiksuj na gładki koktajl.

Więcej przepisów w książce Anny Starmach i Marii Kruczek pt. "Lekkość" (premiera 18 III)

Zobacz inne przepisy na wiosnę:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA