Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- gruszki
- 2 łyżki cukru
- 2 goździki
- cynamon
- woda
Przygotowanie:
1. Gruszki starannie obierz i pokrój na połówki, pozbywając się nasionek i ogonków.
2. Włóż owoce do litrowego słoika.
3. Wsyp cukier, dodaj goździki i odrobinę cynamonu (jeśli słój jest większy niż litrowy, pamiętaj o odpowiednim zwiększeniu ilości cukru i goździków).
4. Zalej owoce przegotowaną, ciepłą wodą (do pełna).
5. Zakręć mocno słoik i pasteryzuj 15-20 minut.
2. Włóż owoce do litrowego słoika.
3. Wsyp cukier, dodaj goździki i odrobinę cynamonu (jeśli słój jest większy niż litrowy, pamiętaj o odpowiednim zwiększeniu ilości cukru i goździków).
4. Zalej owoce przegotowaną, ciepłą wodą (do pełna).
5. Zakręć mocno słoik i pasteryzuj 15-20 minut.