Meksykańska Integracja
Składniki:
- 40 ml rumu
- 80 ml Apricot Brandy
- 120 ml tequili
- 40 ml cachaçy
- 40 ml grenadiny
- 40 ml soku cytrynowego
- sok pomarańczowy do uzupełnienia
Rum, brandy, tequilę, cachaçę i sok cytrynowy miksujemy w blenderze, przelewamy do dużego naczynia na kruszony lód, uzupełniamy sokiem pomarańczowym i dodajemy grenadinę.
DEKORACJA: listki mięty, truskawka, maliny, maraski, plastry mango, twisty z cytryny.
CHARAKTERYSTYKA: koktajl w wersji XXL.
Pergamin Twins
Składniki:
- 60 ml wódki Finlandia Redberry
- 200 ml soku ananasowego
- 200 ml Passoã Passion Fruit
- 10 ml soku cytrynowego
Sok ananasowy wlewamy bezpośrednio do szkła, pozostałe składniki mieszamy w shakerze i wlewamy na górę.
DEKORACJA: plastry limonki, maraska.
CHARAKTERYSTYKA: koktajl podawany w dwóch szklankach.
Frozen Margarita Truskawkowa
Składniki:
- 40 ml tequili
- 10 ml soku cytrynowego
- 50 ml purée truskawkowego Finest Call
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze i przelewamy do szkła.
DEKORACJA: cząstki truskawki, maraska.
CHARAKTERYSTYKA: pyszna truskawkowa Margarita.
Blue Hawaiian
Składniki:
- 40 ml rumu Havana Club
- 20 ml Malibu
- 20 ml blue curaçao
- 10 ml soku truskawkowego
- 120 ml soku ananasowego
Wszystkie składniki mieszamy w shakerze i przelewamy do szkła.
DEKORACJA: plaster caramboli, maraska, twist z cytryny.
CHARAKTERYSTYKA: koktajl na każdą okazję.
Sprytny Jack
Składniki:
- 40 ml Jack Daniel's
- kilka limonek
- Sprite do uzupełnienia.
Limonki ugniatamy muddlerem, zasypujemy kruszonym lodem, zalewamy whiskey i uzupełniamy Spritem.
DEKORACJA: cząstki limonki.
CHARAKTERYSTYKA: orzeźwiające połączenie whiskey i limonek.
Sweet Dream
Składniki:
- 50 ml wódki Żołądkowej Gorzkiej
- 10 ml świeżego soku z cytryny
- 40 ml soku ananasowego
- kilka plastrów ogórka
- Sprite do uzupełnienia
Wszystkie składniki mieszamy w shakerze, przelewamy do szkła, w którym uprzednio znalazło się kilka plastrów ogórka i kostki lody oraz uzupełniamy Spritem.
DEKORACJA: plastry ogórka, twist z limonki.
CHARAKTERYSTYKA: drink na każdą porę dnia.
Brazilia
Składniki:
- 40 ml cachaçy
- 20 ml Malibu
- 10 ml blue curaçao
- 60 ml soku pomarańczowego
- 60 ml soku ananasowego
- 10 ml soku cytrynowego
Do szkła wlewamy sok pomarańczowy i ananasowy, następnie mieszamy w shakerze pozostałe składniki i przelewamy do szkła.
DEKORACJA: plaster melona, maraska, liście ananasa na szpadce.
CHARAKTERYSTYKA: egzotyczny, wakacyjny smak.