Herbata góralska - przepis na najlepsze rozgrzanie

Herbata góralska to nie tylko głęboki smak i aromat, ale także przyjemne rozgrzanie.
/ 07.06.2008 17:39
DRUKUJ PRZEPIS
Herbata góralska - przepis na najlepsze rozgrzanie fot. Adobe Stock
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 torebki czarnej herbaty,
  • 2 szklanki wody źródlanej,
  • 6 łyżek soku malinowego,
  • 1 litr czystej wódki,
  • 1/2 szklanki rumu,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • sok z połowy cytryny.
Przygotowanie:

Do zagotowanej wody włożyć torebki herbaty na kwadrans. Wsypać cukier. Wlać sok z cytryny i sok malinowy. Pozostawić do ostygnięcia. Przetrzeć. Wyparzyć butelkę. Wlać z rumem i wódką. Dokładnie zamknąć. Potrząsnąć. Odstawić na dwa miesiące.

DRUKUJ PRZEPIS