Składniki
-
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 1 czerwona papryka
- 0,25 kg startego twardego żółtego sera
- 200 g (średni słoiczek) przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka chilli
- sól, pieprz
- ew. słodka papryka, kurkuma
Sposób przygotowania
Cebulę pokroić w jak najdrobniejszą kostkę i zeszklić w garnku na oleju. Do cebuli dodajemy mięso i dusimy. Dodajemy chilli i ewentualnie kurkumę (niedużo!!!) W zależności od naszych upodobań co do twardości czerwonej papryki dodajemy ją do mięsa w odpowiednim momencie.
Następnie wlewamy przecier pomidorowy i fasolę. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dusimy kilka minut na małym ogniu. Na koniec dodajemy starty żółty ser i mieszamy wszystko.