Warszawska restauracja BORDO znajdująca się w samym centrum Warszawy przy ulicy Chmielnej, znana jest jako miejsce idealne na spotkanie z przyjaciółmi, czy smaczny lunch. Słynie z wyśmienitej kuchni włoskiej. Można w niej nacieszyć się niezapomnianym smakiem Tagietellii z szynką parmeńską i rukolą czy Penne z suszonymi pomidorami bądź szpinakiem.
Warszawiacy cenią sobie subtelne i wyrafinowane smaki potraw serwowanych w Bordo. Sekret menu, to produkty najwyższej jakości – hiszpańskie oliwy i oliwki marki La Pedriza od firmy Platan. Od lat oliwy tradycyjne oraz smakowe, oliwki zielone i czarne bez pestek czy z pastą paprykową a także przysmak kuchni śródziemnomorskiej – kapary są podstawą menu restauracji. Dzięki firmie Platan w kuchni Bordo nie zabraknie też nigdy octów balsamicznych i smakowych nadających sałatkom niezapomnianego aromatu i smaku.
„Bardzo cenimy sobie produkty firmy Platan i współpracujemy z tym dostawcą od dawna. Dzięki nim potrawy w naszym lokalu mają zawsze autentyczny smak, a dzięki hiszpańskim oliwom z oliwek najwyższej jakości potrawy są nie tylko pyszne, ale również zdrowe. Nasi klienci otrzymują wyśmienite dania i nie dziwi nas, że chętnie wracają na Chmielną” – mówi właściciel restauracji, Pan Kamil Bellini Dymek.
Zapraszamy Państwa do odwiedzenia Bistro Bordo i zasmakowania w wyjątkowych potrawach z menu.
O firmie Platan
Firma Platan powstała w roku 1988. Od roku 1991 funkcjonuje jako: „Platan sp. z o.o”. Początkowo zajmowała się importem art. pochodzenia śródziemnomorskiego na zaopatrzenie gastronomii. Od 1995 jest wyłącznym dystrybutorem oliwek i oliwy hiszpańskich, Marek: LA PEDRIZA i SANSUR. Posiada w swojej ofercie szeroki asortyment produktów w opakowaniach detalicznych i gastronomicznych. Zapraszamy na stronę www.platan-oliwki.pl