Najbardziej zaskakujące dania, których spróbujesz podczas Restaurant Week!

Restaurant Week fot. Materiały prasowe
Dziczyzna w sosie czekoladowym, lody z boczkiem a może kawior z warzyw? Jesteście ciekawi jak smakują takie nietuzinkowe połączenia smaków?
Redaktorki Polki.pl / 15.09.2021 08:40
Restaurant Week fot. Materiały prasowe

Koniecznie wybierzcie się na Restaurant Week i spróbujcie najbardziej zaskakujących dań #SpozaKarty. Rezerwacje trwają w aplikacji i na restaurantweek.pl. Poniżej znajdziecie dania, które zdecydowanie warto spróbować!

Zrozumiesz, gdy spróbujesz

Jesienna edycja Restaurant Week potrwa do 3 października. Specjalnie na Festiwal restauracje przygotowały unikalne menu #SpozaKarty. W cenie 59 zł, na wszystkich Gości czeka 3-daniowe menu oraz festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. Jakie zaskakujące połączenia smaków proponują restauracje? Sprawdźcie!

Kaczka w sosie z pędów sosny - Elixir by Dom Wódki (Warszawa)

Wolno pieczona pierś kaczki, wiśnie w żelu, mus marchewki z wanilią, brukselka z orzechami, pieczony ziemniak z tymiankiem, sos z pędów sosny. 

fot. materiały prasowe

Dziczyzna w sosie czekoladowym - Mood Food and Bar (Sosnowiec)

Dziczyzna w sosie czekoladowym, szafranowe spätzle, do tego włoska kapusta.

fot. materiały prasowe

Gołąbki w liściach winogron - Osteria Wino&Smak (Białystok)

Włoskie gołąbki w liściach z winogron w sosie pomidorowym, purée z batatów z parmezanem.

fot. materiały prasowe

Koferyna w sosie teriyaki - Taki Pan Pstrąg (Łódź)

Filet z koryfeny marynowany w sosie teriyaki serwowany ze smażonym ryżem z orzechami nerkowca i sałatką z ogórka, cukinii i pomarańczy.

fot. materiały prasowe

Smażone lody - Zest (Rzeszów)

Smażone lody o smaku mango, ganache kokosowy z czekoladą belgijską, puder pistacjowy, frużelina wiśniowa, tymianek.


fot. materiały prasowe

Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum.

Partnerem jesiennej edycji Restaurant Week jest marka Coca-Cola. Wszystkie uczestniczące restauracje otrzymały za darmo napój Coca-Cola Zero Cukru, który będzie sprzedawany za 5 zł. Kwota ta w całości trafi na konto restauracji. 

Redakcja poleca

REKLAMA