Składniki:
- 2 andruty
- 4 jajka
- 4 łyżki mąki
- 4 łyżki cukru
- 25 dag ulubionych posiekanych bakalii (rodzynki, figi, daktyle, orzechy, smażona skórka pomarańczowa)
- 30 dag białej czekolady
- 25 dag prawdziwego masła
- 1/2 szklanki cukru pudru
- skórka otarta z cytryny
Przygotowanie:
- Andruty przytnij do kwadratowej formy o boku 25 cm. Na jej dnie ułóż jeden andrut. Białka ubij na sztywno, ucierając dodaj cukier. Delikatnie mieszając dodaj żółtka i mąkę. Wrzuć bakalie. Masę wyłóż na andrut, przykryj drugim andrutem. Lekko dociśnij. Piecz 15 min (185 st.).
- Czekoladę roztop na parze, 2/3 czekolady posmaruj wierzch mazurka. Masło utrzyj z cukrem pudrem, skórką z cytryny i resztą czekolady. Masę przełóż do szprycy. Udekoruj wierzch mazurka.