Składniki
4 średnie wypatroszone liny
2 czerwone papryki
2 żółte papryki
1 zielona papryka
2 czerwone cebule
1 cebula zwykła
3 pomidory
4 ząbki czosnku
5 łyżek oliwy
1 cytryna
6 gałązek rozmarynu
3 łyżki blanszowanych migdałow w słupkach
2 Lyżki octu balsamicznego
pęczek świeżego tymianku
sól,pieprz
2 czerwone papryki
2 żółte papryki
1 zielona papryka
2 czerwone cebule
1 cebula zwykła
3 pomidory
4 ząbki czosnku
5 łyżek oliwy
1 cytryna
6 gałązek rozmarynu
3 łyżki blanszowanych migdałow w słupkach
2 Lyżki octu balsamicznego
pęczek świeżego tymianku
sól,pieprz
Sposób przygotowania
Papryki pokroić na ósemki,cebule i pomidory na ćwiartki.Wszystkie warzywa ułożyć na blasze do pieczenia,wrzucić nieobrane ząbki czosnku.Całość polać 4 łyżkami oliwy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.Pół cytryny pokroić na cienkie plastry.W rybach naciąć skórę w kilku miejscach.Srodki ryb oprószyć solą i pieprzem.Nafaszerować cytryną i połową ziół.Położyć ryby na upieczonych warzywach,skropić cytryną i pozostałą oliwą,posypać ziołami.Piec 20 minut.Migdały uprażyć na suchej patelni na złoty kolor.Upieczone ryby i połowę warzyw przełożyć na półmisek i przykryć folią aluminiową.Pozostałe warzywa zmiksoweać razem z sosem z pieczenia,migdałami i octem balsamicznym.Przyprawić solą i pieprzem.Sos podawać w oddzielnej miseczce.