Karp wigiliny w migdałowej panierce

Karpia kroimy na dzwonka, solimy, pieprzymy i dodajemy inne przyprawy wg upodobań (może być czosnek).
/ 06.06.2019 17:02

Składniki

 

  • 1 karp cały,
  • bułka tarta,
  • szklanka migdałów w płatkach,
  • 1 jajo,
  • olej do smażenia,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Karpia kroimy na dzwonka, solimy, pieprzymy i dodajemy inne przyprawy wg upodobań (może być czosnek). Przygotowujemy jajko, bułkę tartą - tak jak do normalnej panierki.

Na osobnym talerzyku przygotowujemy migdały. Karpia moczymy w jajku, bułce tartej, a na końcu w migdałach i wrzucamy na gorący olej, opiekamy z obu stron.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/27.07.2011 01:15
Wegetarianie nie jedzą ryb. Zamierzam umieścić tego typu komentarze pod każdym rybnym przepisem w dziale Potrawy jarskie.
/30.03.2012 01:37
ale jarosze jedzą. zamieszczaj sobie takie podpisy w działach z potrawami wegetariańskimi.