Karp wigiliny w migdałowej panierce
Karpia kroimy na dzwonka, solimy, pieprzymy i dodajemy inne przyprawy wg upodobań (może być czosnek).

- Katarzyna Majkowska
Opublikowano: 06.06.2019, 17:02
Reklama
Składniki
Reklama
- 1 karp cały,
- bułka tarta,
- szklanka migdałów w płatkach,
- 1 jajo,
- olej do smażenia,
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
Karpia kroimy na dzwonka, solimy, pieprzymy i dodajemy inne przyprawy wg upodobań (może być czosnek). Przygotowujemy jajko, bułkę tartą - tak jak do normalnej panierki.
Reklama
Na osobnym talerzyku przygotowujemy migdały. Karpia moczymy w jajku, bułce tartej, a na końcu w migdałach i wrzucamy na gorący olej, opiekamy z obu stron.
Reklama
Reklama
Reklama