Składniki
1 kg pora
50 dag marchewki
20 dag pieczarek
2 łyżki oleju
sól
biały pieprz
szklanka bulionu warzywnego
4 filety z karmazyna
4 łyżki soku z cytryny
4 dag pestek słonecznika
pęczek koperku
50 dag marchewki
20 dag pieczarek
2 łyżki oleju
sól
biały pieprz
szklanka bulionu warzywnego
4 filety z karmazyna
4 łyżki soku z cytryny
4 dag pestek słonecznika
pęczek koperku
Sposób przygotowania
Pory, marchewkę, pieczarki pokroić w plasterki. Pory zblanszować i osączyć. Rozgrzać olej i podsmażyć pieczarki. Przyprawić i zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmażyć marchewkę i podlać bulionem. Gotować 4 minuty. Rybę pokroić na kawałki i skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. 4 łyżki porów wymieszać z pieczarkami, resztę dodać do marchewki. Na dnie żaroodpornego naczynia ułożyć warstwę marchewki z porami. Położyć rybę, przykryć pieczarkami oraz porami. Zapiekać 20 minut w temp. 200 stopni. Przybrać koperkiem.