Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem

Fasolka szparagowa fot. Fotolia
Fasolkę umyć. Pozbawić końcówek i łyka. Ugotować w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. Przełożyć do wysmarowanego tłuszczem żaroodpornego naczynia.
/ 09.09.2017 16:48
Fasolka szparagowa fot. Fotolia

Sposób przygotowania

Fasolkę umyć. Pozbawić końcówek i łyka. Ugotować w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. Przełożyć do wysmarowanego tłuszczem żaroodpornego naczynia.

Oprószyć suszonymi ziołami i świeżo zmielonym białym pieprzem. Posypać startym żółtym serem. Zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku ok. 15 min.

Składniki

  • 40 dag żółtej fasolki szparagowej

  • 4 łyżki startego żółtego sera
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • tłuszcz do wysmarowania naczynia
  • pieprz i sól do smaku

Redakcja poleca

REKLAMA