Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem

Fasolkę umyć. Pozbawić końcówek i łyka. Ugotować w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. Przełożyć do wysmarowanego tłuszczem żaroodpornego naczynia.
Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem fot. Fotolia

Sposób przygotowania

Fasolkę umyć. Pozbawić końcówek i łyka. Ugotować w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. Przełożyć do wysmarowanego tłuszczem żaroodpornego naczynia.

Oprószyć suszonymi ziołami i świeżo zmielonym białym pieprzem. Posypać startym żółtym serem. Zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku ok. 15 min.

Składniki

  • 40 dag żółtej fasolki szparagowej

  • 4 łyżki startego żółtego sera
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • tłuszcz do wysmarowania naczynia
  • pieprz i sól do smaku
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (3)
/2 lata temu
wyszła przepyszna! :)
/5 lat temu
Dzisiaj na obiad robię. : D
/10 lat temu
mniam mniam....:)