Reklama
Ilość kalorii: 580
Czas przygotowania: 280 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • po opakowaniu galaretki żółtej, zielonej i czerwonej
  • 2 paczki herbatników petit beurre
  • 2 łyżki żelatyny
  • 4 łyżki mleka
  • 600 ml śmietanki 30 proc. tłuszczu
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 torebki cukru wanilinowego
Reklama
Przygotowanie:
  1. Każdą galaretkę rozpuść osobno w 350 ml gorącej wody, wylej do prostokątnego naczynia, zastudź.
  2. Keksówkę ustaw pod kątem 45 stopni i podeprzyj. Dno i dłuższy bok wyłóż ciastkami, aby powstała z nich herbatnikowa rynienka.
  3. Żelatynę wymieszaj z mlekiem. Gdy napęcznieje, podgrzej, aż się rozpuści, schłodź.
  4. Śmietankę ubij z 2 łyżkami cukru pudru i wanilinowym. Połącz z żelatyną, wymieszaj z pokrojonymi w kostkę galaretkami.
  5. Masę wyłóż na herbatniki, przykryj pozostałymi ciastkami, zastudź. Gotowy deser oprósz pudrem.
Reklama
Reklama
Reklama