Deser jogurtowo-lodowy owocowa lekkość
Składniki:
- lody jogurtowe z wiśniami Grycan
- sorbet z czarnej porzeczki Grycan
- maliny – 150g
- truskawki - 5 szt. (świeże lub mrożone)
- jogurt naturalny - 150 ml
- cukier - 1 łyżka
- listek mięty
Przygotowanie:
- Przygotuj mus malinowy. W tym celu zmiksuj 100 g malin z łyżką cukru i 3-4 łyżkami wody.
- Na dno miseczki wlej mus malinowy, a następnie ułóż warstwę gęstego jogurtu (możesz go ewentualnie dosłodzić do smaku).
- Truskawki pokrój w plastry.
- Na jogurcie ułóż pozostałe maliny i pokrojone truskawki. Na wierzchu połóż po jednej porcji lodów jogurtowych z wiśniami Grycan oraz sorbetu z czarnej porzeczki Grycan.
- Udekoruj listkiem mięty.
Deser jogurtowo-lodowy porcyjka zdrowia:
Składniki:
- lody jogurtowe Grycan (świetnie sprawdzi się także sorbet z mango Grycan)
- musli - 50g • brzoskwinia z puszki - 1 szt • banan - 1 szt.
- jogurt naturalny - 200 ml
- listek mięty do dekoracji
- Brzoskwinię pokrój w kostkę, a banana w plastry.
- Układaj kolejno warstwami musli, jogurt i brzoskwinie. Jogurt możesz dosłodzić do smaku
- Na wierzchu ułóż porcję lodów jogurtowych Grycan, a dookoła obłóż ją plastrami banana tak, aby przylegały do ścianek pucharu.
- Udekoruj listkiem mięty.
Deser jogurtowo-lodowy lekka truskawka
- lody śmietankowe Grycan
- truskawki 8-10 szt. (świeże lub mrożone)
- łyżka cukru
- jogurt naturalny 200 ml
- listek mięty do dekoracji
- Przygotuj mus truskawkowy. W tym celu zmiksuj truskawki z łyżką cukru i 3-4 łyżkami wody.
- Wlej mus do pucharka, do 1/3 jego wysokości.
- Na musie ułóż jedną porcję lodów śmietankowych Grycan.
- Pokrój 2 duże truskawki w plastry i ułóż je nad musem, przyklejając do ścianek pucharka.
- Wlej jogurt naturalny, uzupełniając w ten sposób pucharek.
- Na koniec dodaj porcję lodów jogurtowych z truskawkami Grycan i udekoruj listkiem mięty.