Czas wykonania: 60 min
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 5 jajek
- szklanka mąki
- szklanka cukru
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- puszka masy kajmakowej
- 4 łyżki płatków migdałowych
- tarta czekolada (do dekoracji)
Przygotowanie:
1. Jajka ubij z cukrem na puch.
2. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszaj mikserem.
3. Ciasto przełóż do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz ok. 35 minut w temp. 180 st. C.
4. Wystudzone ciasto przekrój na dwa blaty.
5. Blaty ciasta posmaruj połową masy kajmakowej.
6. Resztę masy przełóż do szprycy cukierniczej i za jej pomocą zrób dekoracyjne wzory na wierzchu ciasta.
7. Całość posyp płatkami migdałowymi i tartą czekoladą.
8. Odstaw do lodówki do schłodzenia.