Ciasto z kajmakiem - szybki przepis, składniki i przygotowanie

Prosty przepis na smacznego przekładańca!
Weronika Kwaśniak / 26.02.2014 10:59
DRUKUJ PRZEPIS
Ciasto z kajmakiem - szybki przepis, składniki i przygotowanie fot. Fotolia
Czas wykonania: 60 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 5 jajek
  • szklanka mąki
  • szklanka cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • puszka masy kajmakowej
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • tarta czekolada (do dekoracji)
Przygotowanie:

1. Jajka ubij z cukrem na puch.
2. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszaj mikserem.
3. Ciasto przełóż do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz ok. 35 minut w temp. 180 st. C.
4. Wystudzone ciasto przekrój na dwa blaty.
5. Blaty ciasta posmaruj połową masy kajmakowej.
6. Resztę masy przełóż do szprycy cukierniczej i za jej pomocą zrób dekoracyjne wzory na wierzchu ciasta.
7. Całość posyp płatkami migdałowymi i tartą czekoladą.
8. Odstaw do lodówki do schłodzenia.

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA