- 25 dag masła
- 20 dag cukru
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 jajka
- 1 kg twarogu (na sernik trzykrotnie mielonego)
- 1/2 opakowania biszkoptów
- 2 galaretki truskawkowe
- 30 dag poziomek
Sposób wykonania:
1. Masło stopić w garnku.
2. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Pod koniec ubijania dodać mąkę i porcjami ser, wymieszać.
3. Masę serową przełożyć do garnka ze stopionym masłem i mieszając gotować 15 minut na małym ogniu.
4. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami (można też herbatnikami) i przykryć serowa masą. Wstawić do lodówki na
3 godziny.
5. Galaretki rozpuścić w połowie wody podanej na opakowaniu. Na wierzchu sernika rozłożyć owoce, zalać tężejącą galaretką. Schłodzić.
Pyszne ciasta - forum >>