Składniki
Masa serowa:
-
- 1 budyń waniliowy
- 5 jajek
- 1 szkl. cukru
- 1 cukier waniliowy
- 2 szkl. mleka
- 3/4 szkl. oleju
Ciasto kruche:
- 25 dag mąki
- 10 dag margaryny
- 1/2 szklanki cukru
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Sposób przygotowania
Ciasto kruche wyrobić z podanych składników i wyłożyć nim blaszkę.
Do twarogu wsypać budyń i dokładnie wymieszać. Cukier, jajka i cukier waniliowy ubić na puszystą masę. Do ubitej masy dodać olej i mleko i wymieszać.
Płynną masę wlać powoli do twarogu wymieszanego z budyniem i wymieszać. Masę serową wylać na ciasto wyłożone na blachę. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180 stopni ok. 1 godz.