Składniki:
- 25 dag kruchych ciastek
- 15 dag masła
- 1,6 l jogurtu naturalnego
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 4 galaretki cytrynowe
- 2 galaretki malinowe
- maliny do dekoracji
- cukier puder do oprószenia
Przygotowanie:
- Ciastka włóż do miski i pokrusz tłuczkiem na drobne kawałki. Masło rozpuść i dodaj do ciastek, wymieszaj. Dno formy o wymiarach 20 na 30 cm wyłóż masą ciasteczkową i ugnieć. Wstaw do lodówki do stężenia.
- Jogurt przelej do miski, dodaj cukier puder i miksuj. Galaretki cytrynowe rozpuść w 400 ml wrzącej wody, wymieszaj, schłodź i dodaj do jogurtu – dokładnie zmiksuj. Masę jogurtową wylej na schłodzone ciastka i zostaw do zastygnięcia na 3–4 godz.
- Galaretki malinowe rozpuść w 800 ml wrzącej wody. Przestudź i chłodne wylej na jogurtowiec. Zostaw do zastygnięcia. Udekoruj malinami i posyp cukrem pudrem.