Rodzaj ciasta |
Pieczenie konwencjonalne |
Termoobieg |
||||
Czas pieczenia h:min |
Temperatura oC |
Czas pieczenia h:min |
Temperatura oC |
|||
Babka piaskowa |
1:15 - 1:20 |
160-175 |
1:05-1:10 |
160 |
||
Babka drożdżowa |
0:50 - 1:00 |
175-190 |
1:00-1:10 |
160 |
||
Biszkopt |
0:30 - 0:40 |
170-180 |
0:25-0:40 |
160 |
||
Chałka drożdżowa |
0:30 - 0:40 |
190-200 |
0:40-0:45 |
175 |
||
Ciasto kruche pod owoce |
0:10 - 0: 25 |
210-220 |
- |
- |
||
Strucla z owocami |
0:40 - 0:50 |
220 |
- |
- |
||
Placek z owocami |
0:25 - 0:50 |
200-210 |
0:40-0:55 |
175 |
||
Placek z kruszonką |
0:20 - 0:30 |
200-220 |
||||
Bezy |
- |
- |
1:00-1:10 |
100 |
Zobacz także: Przeliczniki miar kuchennych.