Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 2 szklanki naturalnego soku z granatów
- 4 łyżki brązowego cukru
- 4 płaskie łyżeczki żelatyny
Dodatkowo:
- 15 dag serka mascarpone lub kremowego białego
- płaska łyżka cukru pudru
- 1–2 łyżki świeżego soku z pomarańczy
- mały granat
Przygotowanie:
- Żelatynę namocz w 5 łyżeczkach wody. Sok z granatów podgrzej z cukrem, ale nie gotuj. Dodaj żelatynę, zestaw z ognia i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Ostudź. Wlej do płaskich pucharków, chłodź 3 godziny.
- Serek ubij na puszystą masę z cukrem pudrem i sokiem z pomarańczy. Granat rozkrój i wyjmij jadalne pestki. Na galaretce połóż spory kleks serka i posyp granatem.