Liczba porcji: 4
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 1 puszka brzoskwiń
- 4 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 1 torebka cukru waniliowego
- 1/2 kg chudego twarogu
- 1 torebka budyniu waniliowego
- 1 łyżka mąki
- szczypta soli
Przygotowanie:
- Odsączone z syropu brzoskwinie pokroić na ćwiartki. Utrzeć jajka z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Ma powstać puszysta masa.
- Dodać zmielony ser. Wsypać budyń. Dokładnie wymieszać.
- Tortownicę wysmarować tłuszczem. Oprószyć bułką tartą. Wlać połowę masy. Oprószyć mąką brzoskwinie. Ułożyć na masię.
- Wlać resztę. Piec w temp. 180 st. C przez 50 minut.