Ciasto marcepanowe z morelami - przepis składniki i przygotowanie

Apetyczne ciasto marcepanowe z morelami: pyszności!
Weronika Kwaśniak / 01.09.2016 04:52
DRUKUJ PRZEPIS
Ciasto marcepanowe z morelami - przepis składniki i przygotowanie fot. Adobe Stock
Liczba porcji: 8
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • arkusz ciasta francuskiego
  • opakowanie masy marcepanowej
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 6 połówek moreli (mogą być z kompotu)
     
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ciasto marcepanowe z morelami! Potrzebujesz zaledwie kilku składników, aby wyczarować ten pyszny deser. Zobacz!

  1. Arkusz ciasta francuskiego przekrój na 2 części.
  2. Jedną pokrój na 8 kwadratów, drugą potnij na paski.
  3. Z pasków ciasta zrób wałeczki na brzegach ciastek - ułóż po 3 warstwy paseczków na każdym brzegu.

Keks z marcepanem - przepis

  1. Masę marcepanową potnij na 8 części.
  2. Każdy placuszek z masy marcepanowej rozwałkuj i połóż na środku.
  3. Morele umyj i przekrój na połówki. Jeśli wykorzystujesz morele z kompotu, punkt o myciu oczywiście musisz pominąć, poprzestań tylko na przekrojeniu.

Mus marcepanowy

  1. Połówki moreli ułóż na masie marcepanowej i posyp płatkami migdałowymi.
  2. Ciasteczka piecz przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA