Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 38 dag masy krówkowej z puszki
- 25 dag masła
- 3 tabliczki gorzkiej czekolady
- 4 łyżeczki kakao
- 2 szklanki cukru pudru
- 6 jajek
- 20 dag mąki
Przygotowanie:
1. Czekoladę i masło rozpuść w kąpieli wodnej.
2. Przełóż do miski, dodaj kakao i cukier puder.
3. Wszystko razem wymieszaj mikserem.
4. Do masy dodawaj partiami, ciągle mieszając, najpierw jajka, a potem mąkę.
5. 3/4 ciasta przełóż do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy o wymiarach 22 na 22 cm.
6. Na ciasto wyłóż łyżeczką masę kajmakową i przykryj pozostałym ciastem.
7. Piecz ok. 35 minut w temp. 200 st. C.
2. Przełóż do miski, dodaj kakao i cukier puder.
3. Wszystko razem wymieszaj mikserem.
4. Do masy dodawaj partiami, ciągle mieszając, najpierw jajka, a potem mąkę.
5. 3/4 ciasta przełóż do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy o wymiarach 22 na 22 cm.
6. Na ciasto wyłóż łyżeczką masę kajmakową i przykryj pozostałym ciastem.
7. Piecz ok. 35 minut w temp. 200 st. C.