Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 20 dag dobrej białej czekolady
- 1/2 szklanki orzechów laskowych
- 1/2 szklanki pistacji
- 1/2 szklanki suszonej żurawiny
- 1/4 szklanki kandyzowanej skórki cytrynowej
- 1/4 szklanki orzechów nerkowca
Przygotowanie:
1. Orzechy ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 190°C.
2. Podpieczone wyjmij i ostudź.
3. Czekoladę rozpuść na parze.
4. Połowę orzechów i żurawiny oraz całą skórkę cytrynową wymieszaj z czekoladą.
5. Niezbyt dużą prostokątną foremkę wyłóż papierem do pieczenia, wylej masę czekoladową z orzechami.
6. Wierzch posyp resztą orzechów i żurawiny.
7. Delikatnie wciśnij w czekoladę.
8. Odstaw do lodówki na 2 godziny.
9. Przed podaniem pokrój.