Reklama
Składniki:

- 1 puszka brzoskwiń
- 25 dag mielonego twarożku śmietankowego (na serniki)
- 25 dag sera pleśniowego
- 1/2 kremówki
- 1 cytryna
- 1 kieliszek wytrawnego białego wermutu
- 5–6 gałązek tymianku cytrynowego
- 1 łyżka tartego chrzanu
- garść rukoli
- łyżeczka ziaren sezamu
- sól, pieprz czarny i czerwony

Reklama
Przygotowanie:

1. Połówki brzoskwiń wyjmij z zalewy. Ze spodu każdej połówki zetnij mały plasterek, żeby stały stabilnie na talerzu. Nakłuj, skrop alkoholem, ułóż na półmisku wyłożonym rukolą.

2. Sery utrzyj na pastę. Dopraw chrzanem, skórką startą z cytryny, cytrynowym sokiem, posiekanymi listkami tymianku oraz solą i pieprzem. Wymieszaj z ubitą kremówką.

Reklama

3. Masę serową włóż do zagłębień w połówkach brzoskwiń. Posyp sezamem i czerwonym pieprzem.

Reklama
Reklama
Reklama