Liczba porcji: 10
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 300 g biszkoptu (mogą być resztki z różnych ciast)
- 100 g mascarpone
- 100 g nutelli
- 200 g czekolady (mlecznej lub gorzkiej)
- kolorowe posypki
- patyczki do lodów lub szaszłyków
- opcjonalnie: 8 truskawek
Przygotowanie:
Zobacz przepis Ani Starmach na lizaki cake pops!
- Biszkopty połam na małe kawałeczki, wymieszaj z mascarpone i nutellą.
- Ulep z masy kulki i ułóż je na talerzu.
- Schładzaj przez godzinę w zamrażarce.
- Po tym czasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
- Kulki nabijaj na patyczki, obtaczaj w kolorowych posypkach.
- Zamiast biszkoptowych kulek, podobnie możesz przygotować lizaki z truskawek.
Więcej przepisów Ani Starmach w książce "Pyszne. Na każdą okazję" (premiera 6 XI)