Jajeczna pizza - przepis

Smaczny pomysł na szybki obiad
/ 09.07.2013 10:59
DRUKUJ PRZEPIS
Jajeczna pizza - przepis fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 2
Czas wykonania: 15 min
Ilość kalorii: 440 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 jajka
  • 4 łyżki oleju
  • 10 dag żółtego sera
  • oregano
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • sól
Przygotowanie:
  1. Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Jajka ubić z odrobiną soli.  
  2. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wlać połowę ubitych jaj. Usmażyć omlet z jednej strony, obrócić.
  3. Wierzch omleta posypać połową sera, oprószyć oregano, podlać łyżką oleju. Smażyć na niedużym ogniu, aż ser się roztopi. Zdjąć z patelni, udekorować przekrojonymi pomidorkami. W ten sam sposób przygotować drugi omlet.
DRUKUJ PRZEPIS