Zupa pomidorowa???
napisał/a:
jjoas235
2010-07-05 11:22
Hej Dziewczyny ;O) znacie jakiś świetny i sprawdzony przepis na zupę pomidorową, bo mi nigdy dobra nie wychodzi :(
Dzięki ;)
Dzięki ;)
napisał/a:
aneta2010
2010-07-05 11:59
Ja zazwyczaj robię ją na rosole tylko,że daję więcej marchewki,później koncentrat z pudliszki-inne mi nie podchodzą,na koniec śmietanę do zup i sosów-ją pierwsze rozcieńczam z ciepłym wywarem a potem wlewam do garnka.
napisał/a:
poka
2010-07-05 12:06
ja robię bardzo podobnie jak koleżanka tylko trzeba ostrożnie z tym koncentratem a i ja pod koniec gotowania dodaję jeszcze posiekaną pietruszkę pychotka
napisał/a:
agusiazet
2010-07-05 12:35
Najprostsza zupa świata, ale nam smakuje tylko z ryżem. Gotujemy wywar, potem w wywarze ryż i jak ten jest prawie miękki dodajemy koncentrat, nie mam w tym względzie żadnych preferencji. Koncentratu tyle, aby zupa miała mocny, pomidorowy smak. Ja preferuję bez śmietany. Życzę smacznego:)
napisał/a:
kasiunia347
2010-07-05 16:46
Gotuje wywar(porcja rosołowa,marchewka,pietruszka,por),dodaje koncentrat pomidorowy(sama robię),na koniec posypuję świeżą natką z pietruszki
napisał/a:
szalonakisia_1
2010-07-05 17:21
A ja robię tak:
Na kostkach rosołowych, bądź mięsie gotuję z wodą. Później dodaję przecieru pomidorowego, daję go dużo, bo lubię . Dodaję przyprawę Vegete, oraz trochę pieprzu, dodam trochę papryki ostrej, nie dużo. Później dodaję śmietany, oraz pietruszki i marchewkę wcześniej. Podaję z makaronem, np swiderki, makaron gotuję oddzielnie. Z tej zupy można zrobic też paprykową, jak dasz pokrojoną w kostkę paprykę, też dobra. Ja ogólnie lubie potrawy na ostro. A dziecku wczesniej odleje zupy i podaje bez papryki i pieprzu
Na kostkach rosołowych, bądź mięsie gotuję z wodą. Później dodaję przecieru pomidorowego, daję go dużo, bo lubię . Dodaję przyprawę Vegete, oraz trochę pieprzu, dodam trochę papryki ostrej, nie dużo. Później dodaję śmietany, oraz pietruszki i marchewkę wcześniej. Podaję z makaronem, np swiderki, makaron gotuję oddzielnie. Z tej zupy można zrobic też paprykową, jak dasz pokrojoną w kostkę paprykę, też dobra. Ja ogólnie lubie potrawy na ostro. A dziecku wczesniej odleje zupy i podaje bez papryki i pieprzu
napisał/a:
kapliczka
2010-07-05 19:36
ja nie gotuję przyznaje się !! ale ja lubię jak jest lekko słodkawa, więc odrobinka cukru i zaraz inaczej smakuje
napisał/a:
Tallaa
2010-07-05 22:10
ja gotuje tak- w garnku gotuję mięsko i już powoli doprawiam by nabrało smaku. Pózniej wsypuję ryż lub zacierkę, z
tartą marchewką. Doprawiam już coraz więcej i w tym czasie przygotowuje sobie przecier pomidorowy z gorącym wywarem, mieszam i wlawam do całosci, dodaję też świeżą pietruszkę... i gotowę.. mozna jesc...
tartą marchewką. Doprawiam już coraz więcej i w tym czasie przygotowuje sobie przecier pomidorowy z gorącym wywarem, mieszam i wlawam do całosci, dodaję też świeżą pietruszkę... i gotowę.. mozna jesc...
napisał/a:
mnonka
2010-07-06 02:05
ja pomidorówkę robię z resztek rosoły, dolewam pomidory i jest świetna
napisał/a:
sylciar
2010-07-06 15:49
Ja robie i z makaronem i z ryżem.(tak dla 2osób i dziecka)Najpierw gotuję rosołek na mięsie i warzywach i troche doprawiam a później dodaję posiekane pomidory i troche koncentratu pomidorowego.Jak się zagotuje na sam koniec dodaję pół smietany zmieszanej z 1 łyżką mąki (zaklepka) i zupka wychodzi wyśmienita:) polecam i pozdrawiam.
napisał/a:
marycha913
2010-07-06 15:59
ja robie pomidorowa na reszcie rosolu z poprzedniego dnia dodaje koncentrat pomidorowy lub sok pomidorowy(z sokiem jest jeszcze lepsza niz z koncentratem) jak sied zagotuje dodaje rozmieszana z kilkoma łyżkami zupy smietane w szklance aby nie bylo grudek i wychodzi super
napisał/a:
noszkoszka
2010-07-07 18:59
sekret pomidorowej to dobry koncentrat. Polecam spróbować zamiast koncentratu pomidory takie obierane ze skóry w puszce rozgotować a następnie przetrzeć przez sito, a gdy jest lato i pomidorów świeżych więcej to takie świeże rozgotować wtedy zupa ma zupełnie inny smak.