Plusy jedzenia słodyczy

zdenerwowana kobieta fot. Adobe Stock
Jeśli jesteś miłośniczką czekolady, to mamy dla ciebie 2 dobre wiadomości!
22.05.2018 13:02
zdenerwowana kobieta fot. Adobe Stock

Po pierwsze – nowy kolor czekolady! 

To już pewne. Do sprzedaży trafiły nowe batoniki KitKat w różowej czekoladzie. To najnowszy rodzaj naturalnej czekolady, zaraz po mlecznej, gorzkiej i białej - musieliśmy na nią czekać 80 lat! Różowa czekolada została wytworzona z całkowicie naturalnego ziarna kakaowca Rubin, który nadaje jej owocowo-jagodowego smaku. Do tego modny różowy kolor robi świetne wrażenie!
 
 
 

Po drugie – czekolada pozytywnie wpływa na nasze zdrowie

Wiesz, że czekolada naprawdę uspokaja? Jak się okazuje zmniejsza napięcie nerwowe, do tego pobudza hormon szczęścia – endorfinę.
 
Poza tym czekolada spowalnia też procesy starzenia, a to wszystko za sprawą polifenolów, zawartych w kakaowcu.
 
Kolejnym dobroczynnym działaniem czekolady, jest jej wpływ na pamięć. Flawonoidy zawarte w czekoladzie hamują proces utraty pamięci i sprawiają, że jesteśmy bardziej skoncentrowani.
 
I ostatnia zaleta? Ulubiony słodki przysmak dodatkowo jest bogatym źródłem magnezu, miedzi i potasu, dzięki czemu zwiększają odporność i regulują ciśnienie krwi.
 
Fot. Materiały prasowe
 

 

Materiał powstał z udziałem marki Nestle, producenta batonika KitKat.