Doradca żywieniowy, dietetyk, absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu (specjalizacja Żywienie Człowieka i Toksykologia Żywności na Wydziale Nauk o Żywności)
Już od ponad 10 lat zajmuje się tematyką żywności i żywienia.
Podczas studiów nadzorowała w WSSE jakość żywienia we wrocławskich placówkach szkolnych i przedszkolnych. Miała tam okazję pogłębiać swoją wiedzę z zakresu żywienia dzieci i młodzieży. Dorosłymi pacjentami zajmowała się w jednym z wrocławskich Instytutów Zdrowia i Urody oraz w Centrum Dietetycznym, gdzie doskonaliła swój warsztat dietetyka.
Podczas swojej kariery zawodowej zajmowała się również wdrażaniem systemów bezpieczeństwa żywności w zakładach przetwórczych oraz prowadziła szkolenia z tego zakresu. Jest autorką książek o prawidłowym odżywianiu osób zdrowych i chorych.