Przygotowanie:
Zobacz przepis na świąteczną rybę w wersji fit! Wybierz ulubioną rybę - my polecamy dorsza. Panierkę możesz przygotować z mąki kukurydzianej!
-
Umyj rybę, osusz i pokrój.
-
Lekko posól.
-
Wymieszaj w misce sok pomarańczowy, mleko, mąkę, proszek do pieczenia, sól i paprykę. Powinno powstać ciasto o konsystencji przypominającej naleśnikowe. Wymieszaj tak, aby nie było w nim grudek.
Bliny gryczane z łososiem - przepis
-
Panieruj kawałki ryby w cieście i kładź na rozgrzany olej.
-
Smaż z obu stron na złoty kolor. Odsącz z tłuszczu.
Tartinki z łososiem - przepis
-
Upraż płatki migdałowe (na patelni bez tłuszczu) i posyp nimi jeszcze gorącą rybę.
-
Danie ozdób koperkiem i plasterkami cytryny.