Przygotowanie:
1. Prawdziwki pokrój na plastry. Obgotuj w osolonym wrzątku przez 15 minut.
2. Następnie osącz je i
podsmaż na odrobinie masła. Odłóż.
3.
Podsmaż pokrojony w kostkę boczek.
4.
Dodaj posiekane cebule, a gdy się zeszklą – dodaj pokrojony kindziuk i kiełbasę.
5.
Smaż przez kwadrans na średnim ogniu.
6.
Grzyby, ogórki oraz pomidory dodaj do cebuli z kindziukiem, wymieszaj i gotuj razem około 10–15 minut.
7.
Dopraw pieprzem z młynka i jeśli trzeba, solą.
8.
Odstaw na jakiś czas, żeby smaki się przegryzły.
9. Serwuj na zimno z chlebem, albo na ciepło – na przykład z kaszą gryczaną.
Więcej przepisów Magdy Gessler w książce "Smaczna Polska" (premiera 9 XI 2013)