Przygotowanie:
Zobacz przepis na indyka z brokułami - to pyszne mięso idealnie nadaje się na odświętny obiad! Spróbuj!
-
Marchew umyj, obierz i pokrój.
-
Brokuł podziel na różyczki.
-
Warzywa obgotuj we wrzątku.
-
Paprykę pokrój.
-
Mięso umyj, osusz i rozkrój, aby powstał prostokątny płat mięsa.
Szynka nadziewana ryżem
-
Natrzyj zmiażdżonym czosnkiem.
-
Posyp solą, białym pieprzem i przyprawą do drobiu.
-
Ser zetrzyj na tarce.
-
Na mięsie ułóż warzywa i posyp serem.
-
Zwiń w roladę i zasznuruj nicią.
-
Pieczeń posyp przyprawą do drobiu i włóż do foliowego rękawa.
Nadziewana szynka
-
Podlej odrobiną wody, zamknij klamerkami i zrób w folii kilka dziurek wykałaczką.
-
Wstaw roladę do nagrzanego piekarnika.
-
Piecz przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni C.