Przygotowanie:
Zobacz przepis na roladę biszkoptową z jabłkami!
-
Oczyszczone i pokrojone jabłka podduś z cukrem i odrobiną wody, aż się rozgotują (masa powinna zgęstnieć).
-
Dodaj szczyptę mielonych goździków.
-
Żółtka utrzyj z cukrem.
-
Dodaj ubitą pianę z białek, mąkę przesianą z proszkiem i mak.
-
Delikatnie wymieszaj.
-
Blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
-
Wyłóż na nią ciasto, pozostawiając wokół 2 cm przestrzeni.
-
Wyrównaj powierzchnię.
-
Piecz 10-12 min w 180°C.
-
Wyjmij na ściereczkę wysypaną miałkim cukrem, zwiń w roladę, odstaw.
-
Wystudzone ciasto odwiń, posmaruj musem, posyp cynamonem, zwiń.
-
Odstaw do lodówki na 30 minut.
Zobacz inne przepisy na desery: