Porto Praga

Nowy przystanek w sercu starej warszawskiej Pragi.
/ 11.04.2008 17:11
Restauracja Porto Praga powstała z inicjatywy znanego restauratora Richarda Winklera, to miejsce dla poszukujących koneserów smaku. Miejsce łączy w sobie oryginalność praskiego młyna ze stylem art deco.

Porto Praga będzie słynąć nie tylko z jedzenia, ale w dużej mierze z drinków, których listę stworzył Danny Undhammar. Danny jest jednym z najlepszych barmanów w Europie, współpracował z takimi markami jak Chivas Regal, Seagrams, poznał techniki marketingu, w pracy za barem doszedł do perfekcji, jest twórcą i artystą. Praca barmana jest jego pasją, bardzo szybko stał się osobą rozpoznawalną i pożądaną w środowisku.
Danny i Richard poznali się 7 lat temu, Danny był trenerem barmanów, tak nawiązała się sympatia i współpraca.
Obaj postanowili zmienić twarz Pragi. Jak mówi Danny: nie należy słuchać ludzi, trzeba robić to, o czym się marzy. Danny jest niewątpliwie osobowością, zawsze widzi rozwiązanie, w każdej sytuacji, to przyciąga ludzi, nie tylko do baru.

Danny z błyskiem w oku, uśmiechem na twarzy nieco szelmowskim patrzy i juz wie, czego się napijesz. Niespodziewane zestawienia alkoholi, świeżych owoców, magia sprawnej ręki świetnego barmana... nagrodą jest zadowolenie na twarzy klienta.
W serwisie będziemy prezentować drinki z przepisem, których można posmakować z ręki twórcy w Porto Praga.


Porto Praga
ul. Stefana Okrzei 23, 03-715 Warszawa
tel. (22) 698 50 01
www.portopraga.pl

Redakcja poleca

REKLAMA