1
z
7
fot. Rafał Lipski
El Popo: wnętrze restauracji - projekt i aranżacja jest dziełem Małgorzaty Cieśliczak-Patris. Przez kolorowe szybki niezależnie od pogody sączy się do wnętrza ciepłe światło El Popo, restauracja meksykańska, Warszawa, ul. Senatorska 27.
2
z
7
fot. Rafał Lipski
Meltemi: morskie klimaty - We wnętrzu restauracji jest dużo marynistycznych akcentów. Meltemi, grecka tawerna, Warszawa, ul. Opaczewska 43/1.
3
z
7
fot. Rafał Lipski
Meltemi: pocztówka z Grecji - autorem projektu i wystroju wnętrza jest Adam Wójcik.
4
z
7
fot. Rafał Lipski
Absynt: smak i szyk - Stonowane wnętrze Absyntu to dzieło Ewy Janik. W otwartej, nowoczesnej przestrzeni jest miejsce dla przedmiotów współczesnych i stylowych.
5
z
7
fot. Rafał Lipski
Absynt: kredens - tu znajdziemy dobre wino, konfitury, oliwę i – co najważniejsze – czerwony przewodnik gastronomiczny Michelina, który uhonorował restaurację tytułem Bib Gourmand. Absynt, restauracja francuska, Warszawa, ul. Wspólna 35.
6
z
7
fot. Rafał Lipski
Chianti: wnętrze - restaurację w stylu włoskiej trattorii, zaprojektowała i zaaranżowała Małgorzata Cieśliczak-Patris.
7
z
7
fot. Rafał Lipski
Chianti: na ścianie - malarstwo iluzjonistyczne Beaty Gościmskiej. Trzeba się mocno pilnować, żeby nie wyruszyć pod górę krętą ścieżką. Chianti, trattoria włoska, Warszawa, ul. Foksal 17.