Otręby owsiane wysokobłonnikowe znajdują niezwykle szerokie zastosowanie w codziennej diecie. Mogą stanowić pyszny początek dnia, być lekką przekąską, dodatkiem do głównego dania oraz smakowitym i jednocześnie niezwykle zdrowym deserem.
Otręby owsiane na śniadanie
Na śniadanie proponujemy otręby owsiane z mlekiem lub jogurtem. Świetnym rozwiązaniem jest przygotowanie naleśników, bądź też koktajlu owocowego z ich dodatkiem.
Otręby owsiane na obiad
Otręby owsiane rewelacyjnie sprawdzają się także, jako dodatek do sałatek, sosów, mięsa oraz jako zamiennik bułki tartej do panierowania. Pieczeń wołowa z otrębami, czy też pita z grillowanym kurczakiem, warzywami i sosem jogurtowo-otrębowym zachwycą nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Na deser - otręby jako dodatek
Otręby owsiane są także genialnym i zdrowym rozwiązaniem dla wszystkich łasuchów. Co powiesz na sernik na spodzie z otrąb owsianych, grillowane jabłka z miętowym cukrem i otrębami, bądź też brownie z ich dodatkiem? Więcej kulinarnych inspiracji na stronie www.ZdroweNieNudne.pl
Źródło: Materiały prasowe Cruso Public Relations.
Zobacz także: Jakie otręby wybrać?