Czy sklepowe pieczywo mrożone jest zdrowe?
napisał/a:
wikam2
2015-11-29 18:12
a to od % :P
napisał/a:
k_jaruga89
2016-03-23 14:30
Właściwie we większości sklepów pieczywo jest mrożone, a później odpiekane, więc i tak w supermarketach kupujemy właśnie mrożone z nadzieją, że to swieże. Najlepiej kupować w małych piekarniach. Pieczywo bywa zdrowe, ale musimy wiedzieć jakie kupujemy (żytnie, na naturalnym zakwasie) i oczywiście nie można przesadzać z jego ilością (do 3 małych kromek dziennie).
napisał/a:
piekna_aa
2016-04-05 22:29
Chleb jest niezdrowy, to jest mąka od której się tyje, chleb można zastąpić czymś innym np płatki owsiane, kasza jeżeli chodzi o śniadanie
napisał/a:
Doris9
2017-01-08 13:41
patrzyłąm na skłąd i nie ma tam niczego nieodpowiedniego...mi się zdarza, mam na czarną godzinę w lodówce zazwyczaj;)
napisał/a:
zastrzyk1
2017-02-04 20:29
Mrożone pieczywo jest tak samo zdrowe i szkodliwe jak niemrożone. Przez mrożenie mało co traci, bo to forma przechowania tylko jest
napisał/a:
jadzika2t
2017-02-27 19:23
nic się nie dzieje z rozmrożonym pieczywem, ba jest to nawet zalecane