Czy sklepowe pieczywo mrożone jest zdrowe?

napisał/a: wikam2 2015-11-29 18:12
a to od % :P
napisał/a: k_jaruga89 2016-03-23 14:30
Właściwie we większości sklepów pieczywo jest mrożone, a później odpiekane, więc i tak w supermarketach kupujemy właśnie mrożone z nadzieją, że to swieże. Najlepiej kupować w małych piekarniach. Pieczywo bywa zdrowe, ale musimy wiedzieć jakie kupujemy (żytnie, na naturalnym zakwasie) i oczywiście nie można przesadzać z jego ilością (do 3 małych kromek dziennie).
napisał/a: piekna_aa 2016-04-05 22:29
Chleb jest niezdrowy, to jest mąka od której się tyje, chleb można zastąpić czymś innym np płatki owsiane, kasza jeżeli chodzi o śniadanie
napisał/a: Doris9 2017-01-08 13:41
patrzyłąm na skłąd i nie ma tam niczego nieodpowiedniego...mi się zdarza, mam na czarną godzinę w lodówce zazwyczaj;)
napisał/a: zastrzyk1 2017-02-04 20:29
Mrożone pieczywo jest tak samo zdrowe i szkodliwe jak niemrożone. Przez mrożenie mało co traci, bo to forma przechowania tylko jest
napisał/a: jadzika2t 2017-02-27 19:23
nic się nie dzieje z rozmrożonym pieczywem, ba jest to nawet zalecane