Rogaliki drożdżowe z kapustą i pieczarkami

Pyszne rogaliki drożdżowe z pieczarkowym farszem.

Rogaliki drożdżowe z kapustą i pieczarkami

Składniki potrzebne do przyrządzenia:

 

  • 400 g mąki PP

    Rogaliki drożdżowe z kapustą i pieczarkami

  • 1 łyżeczka suszonych drożdży
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka fruktozy
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 250 ml wody
  • 200 g kapusty kiszonej
  • 5 pieczarek
  • 1 cebula

Sposób przygotowania:

Kapustę ugotować, drobno posiekać. Pieczarki i cebulę drobno posiekać, zeszklić na kilku kroplach oliwy. Wymieszać z kapustą, doprawić.

Mąkę wymieszać z drożdżami i suchymi składnikami, mieszając powoli wlewać wodę i oliwę. Zagnieść ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie rozwałkować ciasto na grubość około 1,5 cm. Wykrajać nożem trójkąty.

Na każdy kawałek ciasta nakładać farsz i zwijać w rogale. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Przełożyć na nią rogale. Odstawić do wyrastania na ok. 30 minut. Piec w rozgrzanym piekarniku około 20-30 minut.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/3 lata temu
ja robilam te rogaliki, ale nijak wychodza tak jak te na zdjeciu. Te na zdjeciu wygladaja jak smazone w glebokim tluszczu, a jak sie robi wedle przepisu to skorka nie jest w ogole chrupiaca i taka blada. Czy jest cos w tym przepisie pominiete?
/6 lat temu
Chcę spróbować :)