Dieta oczyszczająca dzień 3

Skorzystaj z tygodniowej diety oczyszczającej przygotowanej przez specjalistkę ds. żywienia i dietetyki - Katarzynę Okręglicką.
/ 20.04.2007 10:03
Śniadanie
Pół szklanki płatków wielozbożowych (owsiane, pszenne, kukurydziane), szklanka jogurtu naturalnego i 1 pokrojony w krążki banan

II Śniadanie
2 kromki pieczywa razowego, 4 plastry białego sera, 1 średni pomidor, rzodkiewki, szczypiorek + szklanka soku pomarańczowego świeżo wyciskanego

Obiad
Kasza z fasolką szparagową
  • szklanka ugotowanej kaszy „Pęczak”
  • 250g fasolki szparagowej
  • ¼ opakowania sera Feta (ok. 70g)
  • ½ małej cebulki
  • ½ ząbka czosnku
  • oliwa
  • pieprz
  • natka pietruszki
Fasolkę szparagową ugotować. Na oliwie podsmażyć poszatkowaną cebulkę i drobno pokrojony czosnek. Następnie dodać ugotowaną wcześniej i pokrojoną w ok. 3 cm paski fasolkę i pokrojony w kostkę ser Feta. Dusić mieszając przez ok. 5 min. Podawać z ugotowaną kaszą.

Podwieczorek
Surówka z marchwi
  • 2 marchewki
  • ½ jabłka
  • 30 g pora
  • pieprz
  • łyżka jogurtu naturalnego
Na tarce zetrzeć marchew i jabłko, dodać pokrojonego w paseczki pora, doprawić pieprzem do smaku i dodać jogurt.

Kolacja
Gotowane brokuły
  • 5 róży brokuł
  • 2 kromki chleba razowego ze słonecznikiem
  • oliwa z oliwek
  • pieprz
Ugotowane brokuły skropić oliwą, doprawić pieprzem.


Uwolnij się od toksyn -
Ogólnopolski program edukacyjny
http://www.beztoksyn.pl

Redakcja poleca

REKLAMA