Pół szklanki płatków wielozbożowych (owsiane, pszenne, kukurydziane), szklanka jogurtu naturalnego i 1 pokrojony w krążki banan
II Śniadanie
2 kromki pieczywa razowego, 4 plastry białego sera, 1 średni pomidor, rzodkiewki, szczypiorek + szklanka soku pomarańczowego świeżo wyciskanego
Obiad
Kasza z fasolką szparagową
- szklanka ugotowanej kaszy „Pęczak”
- 250g fasolki szparagowej
- ¼ opakowania sera Feta (ok. 70g)
- ½ małej cebulki
- ½ ząbka czosnku
- oliwa
- pieprz
- natka pietruszki
Podwieczorek
Surówka z marchwi
- 2 marchewki
- ½ jabłka
- 30 g pora
- pieprz
- łyżka jogurtu naturalnego
Kolacja
Gotowane brokuły
- 5 róży brokuł
- 2 kromki chleba razowego ze słonecznikiem
- oliwa z oliwek
- pieprz